DAX MARKKINAKATSAUS – VIIKKO 21

Alla lyhyt tekninen kooste tämän hetken markkinatilanteesta. Intrapäivityksiä voitte seurata Twitteristä https://twitter.com/traders_fi  Tämä markkinakatsaus on tehty yhteistyössä Vontobelin kanssa. 

DAX nousi taas viime viikolla ja on noussut nyt 8 viikkoa peräkkäin (kokonaisnousu lähellä 10%), mikä on aika harvinaista. On hyvin todennäköistä että seuraavaksi tulee konsolidaatiota tai jonkinlainen korjausliike. Toukokuun mediaani hintakehitys on historiallisesti +1,37% joten DAX on nyt kuukausitasolla noussut 3,9%. Vuonna 2005 DAX nousi toukokuussa +6,5% eli ollaan kuitenkin edelleen aika kaukana ennätyksistä. Historiallisesti kesä on ollut enemmän bullish kuin bearish jos toukokuun nousu on ollut yli 2,5%.

Pitkällä aikavälillä DAX on edelleen nousukanavassa ja pitkä trendi on ylöspäin, vaikka seuraavaksi onkin odotettavissa jonkinlainen konsolidaatio / korjausliike.

Viikkokuvaajassa nähdään, että DAX pitkä trendi on edelleen ylöspäin.

 

Tuntikuvaajassa huomataan, että nousu on ollut viimeiset viikot voimakas ja nousukulma on myös aika jyrkkä eikä matkalla ylöspäin ole juurikaan tullut korjausliikkeitä. Tärkeimmät tukitaalueet ovat:

  • 12950 / 12975
  • 12800 / 12850

Ensimmäinen vastustaso on 13140. Mikäli tulee korjausliike tällä viikolla, viime viikon matalin pisteluku (12920) kannattaa myös seurata ja olisi bearish mikäli tämä taso antaa alaspäin periksi.

DAX:n tuntikuvaaja

 

Range edelleen kapea. Nyt on pidempi aikajakso takana milloin rangen (volatiliteetti intrassa) keskiarvo on selvästi alle 1%. Usein matala range (pieni volatiliteetti) on bullish merkki.

DAX indeksin osakkeiden kumulatiivinen nousustatistiikka. Viime viikolla nousussa olevien osakkeiden määrä ei tehnyt uutta huippua vaikka DAX nousi. Tämä ilmiö vahvistaa sen, että konsolidaatio on odotettavissa seuraavaksi. 

Viime viikko ei ollut vahva DAX:n osalta, ainoastaan torstaina oli vahva nousu DAX:n osakkeissa.

 

 

Yhteenveto teknisistä indikaattoreista: indikaattorit ovat taas muuttunut epävakaaksi. Pitkä trendi on edelleen vahva osta mutta tulevalla viikolla indikaattorit ennustavat epävakaa hintakehitystä

Viimeisen 5 päivän hintakehitys. Mm. pankkiosakkeet vahvasti laskussa viime viikolla. 

Tämä viikko on historiallisesti ollut enimmäkseen bullish; enemmän nousua kun laskua. Tämä statistiikka ei ota huomioon sitä, että takana on 8 viikkoa nousua (joka on harvinaista).

Historiallisesti keskiviikkona on nähty isoin volatiliteetti tällä viikolla kun tiistaina on ollut rauhallista.

Historiallinen hintakehitys per viikonpäivä tälle viikolle

 

 

 

Markkinakatsaukset yhteistyössä Vontobelin kanssa. Käy kauppaa Vontobelin tuotteilla täällä: https://certificates.vontobel.com

 

 

 

Start typing and press Enter to search