DAX MARKKINAKATSAUS – VIIKKO 33

Alla lyhyt tekninen kooste tämän hetken markkinatilanteesta. Intrapäivityksiä voitte seurata Twitteristä https://twitter.com/traders_fi  Tämä markkinakatsaus on tehty yhteistyössä Vontobelin kanssa. 

DAX päätti viime viikon miinuksella kun indeksit lähes tulkoon kaikkialla olivat paineessa. DAX laski rumasti perjantaina, yleisesti oletettiin Euroopan Keskuspankin huolen eurooppalaisten pankkien sidonnaisuuksista Turkkiin olevan pääsyynä,  ja päivän päätteeksi kirjattiin 12424 ja -1,99%. Indeksi on niin sanotusti “ylimyyty” eli momentum on niin heikossa lukemissa että jonkinlainen pomppu ylöspäin on odotettavissa. Perjantain lasku oli kuteinkin sen verran raju, että todennäköisyys sille että DAX laskee lisää seuraavan 5pv sisällä on kohtuu suuri.

Range alueen (12750 – 12450) alareuna on nyt testissä ja mikäli DAX ei pääse alkuviikosta yli 12450 onnistuneesti, katseet saa siirtää alueelle 12150-11900 joka on lähellä tämän vuoden alinta tasoa ja täten tärkeä tukialue.

Viikkokuvaajassa nähdään, että DAX pitkä trendi on edelleen nousukanavassa.

 

Päiväkuvaajassa huomataan, että keskipitkän nousutrendin sisällä on muodostumassa niin sanotusti matalampi huippu ja matalampi pohja (lower highs, lower lows), eli mahdollisesti laskukanava pitkän trendin nousukanavan sisällä. Myös lyhyet liukuvat keskiarvot suunnistavat etelään joten varovaisuutta long puolella, varsinkin mikäli vuoden pohjat antavat periksi (12000/11900).

DAX:n päiväkuvaaja

 

Yhteenveto teknisistä indikaattoreista: indikaattorit ovat taas vahva myy -tilassa. Viime viikolla 24 osaketta indeksissä olivat laskussa ja ainoastaan 6 nousussa.

DAX-indeksiin kuuluvien osakkeiden viimeisen 5 päivän hintakehitys. Adidas nousi voimakkaasti mutta muuten olivat muut osakkeet enemmän tai vähemmän paineessa.

Viikko 33 on historiallisesti ollut enimmäkseen bullish; enemmän nousua kun laskua. 

Historiallisesti tiistai sekä perjantai on nähty isoin volatiliteetti/heiluntaa viikolla 33 taas maanantai on ollut rauhallisin päivä.

Historiallinen hintakehitys per viikonpäivä tälle viikolle. Maanantai on ollut vahvin päivä kun taas perjantai heikoin tulevalla viikolla

DAX:n historiallinen kausiluonteisuus 1996-2017 on ollut laskeva seuraavat 7 viikkoa. Vasta viikolla 40 on nähty trendikäännös ylöspäin.

 

 

Markkinakatsaukset yhteistyössä Vontobelin kanssa. Käy kauppaa Vontobelin tuotteilla täällä: https://certificates.vontobel.com

 

 

 

Start typing and press Enter to search