DAX MARKKINAKATSAUS – VIIKKO 37

Alla lyhyt tekninen kooste tämän hetken markkinatilanteesta. Intrapäivityksiä voitte seurata Twitteristä @traders_fi  sekä @hkoivu Tämä markkinakatsaus on tehty yhteistyössä Vontobelin kanssa. 

DAX laski viime viikolla noin 3% ja viikkokuvaajaan jäi kohtuu ruma kynttilä. DAX testasi jälleen tason 11900 joka on lähellä tämän vuoden pohjalukemia ja siten todella tärkeä tukialue DAX:lle.

RSI9 on DAX päiväkuvaajassa matala ja on todennäköistä että jonkinlainen pomppu ylöspäin on tulossa seuraavaksi. Jää nähtäväksi ovatko ostajat kuinka innokkaita ja minkälainen myyntipaine löytyy tasolta 12150 / 12220, jos sinne asti päästään.

Tuntikuvaajassa, eli 3-5 päivän trendissä, DAX:n suunta on selvästi alaspäin. Tässä kuvaajassa on nähtävissä pieni positiivinen RSI divergenssi joka indikoi sitä, että laskun momentum heikkenee ja on siis bullish merkki.

DAX on alle 20:n päivän liukuva keskiarvo joten varovaisuutta long puolella koska isoimmat laskut ovat tilastollisesti tulleet kun DAX on ollut alle juuri ko. keskiarvon.

Mikäli tukitaso 11900 ei kestä ja antaa periksi, on arvoitus mikä seuraava tukialue voisi olla. 11200 / 11400 antaa todennäköisesti jonkinlaista tukea, tarkempi analyysi pakko tehdä mikäli DAX laskee sinne asti.

 

DAX viikkokuvaaja, tällä hetkellä nousukanavan ulkopuolella ja jälleen tukialue testissä

DAX päiväkuvaaja, RSI9 matala ja pomppu ylöspäin mahdollinen. Vastusalue nousukanavan alareuna

DAX tuntikuvaaja, trendi selkeästi alaspäin. Pieni positiivinen RSI divergenssi on bullish merkki ja ensimmäinen vastustaso on alue 12150 / 12220

 

 

Markkinakatsaukset yhteistyössä Vontobelin kanssa. Käy kauppaa Vontobelin tuotteilla täällä: https://certificates.vontobel.com

Start typing and press Enter to search