Q1 – DAX MARKKINAKATSAUS

Alla lyhyt tekninen kooste nykyisestä markkinatilanteesta. Intrapäivityksiä voitte seurata Twitteristä https://twitter.com/traders_fi

DAX:n alkuvuosi on ollut laskupainotteinen. Tammi/helmikuun lasku oli rajuin sitten tammikuun 2016. Kuukausikuvaaja (alla) varoittaa että alkuvuoden lasku voi olla vain alkusoittoa tulevasta. Nykyinen hintakuvio muistuttaa 2007/2008 sekä 2011 markkinahuippuja (2008 korjaus -54%, 2011 korjaus -34%). Lisäksi DAX on tällä hetkellä alle vuoden keskiarvon (kuukausikuvaajassa punainen liukuva keskiarvo on 12 kuukauden keskiarvo). Historiallisesti tämä on ollut indikaatio siitä että lasku tulee jatkumaan.

 

Päiväkuvaajasta näkee, että DAX on edelleen hermostunut. Laskupäivät ovat paljon voimakkaampia kuin nousupäivät; yksi laskupäivä vastaa liikkeeltään noin kahta-kolmea nousupäivää.

Alla yhteenveto osakkeista jotka kuuluvat DAX indeksiin. Vuoden alusta ainoastaan 5 osaketta on plussalla ja 21 on miinuksella. Yhden viikon performanssissa 10 osaketta on nousussa ja 20 laskussa.

 

Alla yhteenveto teknisistä indikaattoreista: Lyhyt ja keskipitkä tilanne on vahva myy kun edelleen pidemmällä aikajänteellä osakkeet ovat vahva osta.

Tällä hetkellä mielenkiintoisimmat DAX indeksin tasot ovat 12000, joka on lähin tukitaso, sekä 12500 ja 12640 jotka toimivat vastustasoina. Mikäli 12000 antaa periksi, katseet voivat siirtää tasoille 11000 (noin -10% nykyisestä hintatasosta) sekä 10000 (noin -18% nykyisestä hintatasosta).

 

Alla vielä maailman indeksien performanssi. Teknisien indikaattoreiden yhteenveto on edelleen pitkällä aikavälillä vahva osta mutta lyhyempi aikajakso on sekavassa tilassa ja vahvistaa sitä, että maailman indeksit konsolidoivat ilman lyhyen aikajänteen trendiä.

 

 

 

Markkinakatsaukset yhteistyössä Vontobelin kanssa. Käy kauppaa Vontobelin tuotteilla täällä: https://certificates.vontobel.com

 

Start typing and press Enter to search