DAX MARKKINAKATSAUS – VIIKKO 38

Alla lyhyt tekninen kooste tämän hetken markkinatilanteesta. Intrapäivityksiä voitte seurata Twitteristä @traders_fi  sekä @hkoivu Tämä markkinakatsaus on tehty yhteistyössä Vontobelin kanssa. 

DAX alamäki taittui odotetusti viime viikolla ja nähtiin pomppu ylöspäin. Pomppu oli aika vaisu ja jäi ensimmäiseen vastustasoon 12131. MA20 4h kuvaajassa suunnistaa varovaisesti pohjoiseen, tämä taitaakin olla pitkälti ainut bullish indikaatio mitä tuosta kuvaajasta löytyy tulevaa viikkoa ajatellen.

Tukitaso: 11880 / 11930
Vastustaso: 12131 / 12210 / 12420

 

DAX 4h kuvaaja

 

Range päivätasolla on noin 1%:n luokkaa.

 

Viimeisen 35:n päivän range yhteenveto, keskiverto sekä mediaanirange on 1%:n luokkaa. Laskupäivinä on ollut isoin range.

Yhteenveto teknisistä indikaattoreista: indikaattorit ovat edelleen epävakaat. Lyhyt trendi on vahva osta mutta pidemmän trendin indikaattorit ennustavat jatkuvaa epävakaa hintakehitystä

 

Viimeisen viikon hintakehitys, 18 osaketta oli nousussa ja 12 laskussa. Kuukausitasolla tilanne on 50:50 ja vuoden alusta 21 osaketta on laskussa kun 9 plussalla.

Tämä viikko on historiallisesti ollut tasapeli; viikko 38 on 10 kertaa päättynyt plussalla ja 10 miinuksella.

On nähty sekä isoja nousuja että laskuja seuraavat viikot.

Historiallisesti eniten heiluntaa on nähty keskiviikkona.

Ja historiallisesti on tuleva tiistai ollut viikon heikoin päivä.

 

 

DAX ns. “market breadth” on heikko, suurin osa osakkeista on alle 20 päivän liukuvan keskiarvon.

DAX McClellan oskillaattori on 0:n alapuolella eikä positiivisiä divergenssejä näkyvissä. 

 

 

Markkinakatsaukset yhteistyössä Vontobelin kanssa. Käy kauppaa Vontobelin tuotteilla täällä: https://certificates.vontobel.com

 

 

 

Start typing and press Enter to search