DAX MARKKINAKATSAUS – VIIKKO 42

Alla lyhyt tekninen kooste tämän hetken markkinatilanteesta. Intrapäivityksiä voitte seurata Twitteristä @traders_fi  sekä @hkoivu Tämä markkinakatsaus on tehty yhteistyössä Vontobelin kanssa. 

DAX, kuten käytännössä kaikki maailman merkittävät indeksit, laski voimakkaasti viime viikolla jajätti jälkeensä rumat kuvaajat. Kuukausikuvaajassa DAX on juuri testaamassa pitkän nousuputken alareunaa. RSI (relative strength index) on todella matala ja ko. lukemasta on usein tullut pomppu ylöspäin ja tämä on ollut merkittävä pohja. Löytyy kuitenkin myös useita vastaavia tilanteita joissa RSI on juuri ollut näin alhaalla ja DAX on edelleen jatkanut laskuaan – eli on mahdotonta spekuloida kumpaan suuntaan jatketaan ja maltti on valttia.

Tukitaso: 11880 / 11930
Vastustaso: 12131 / 12210 / 12420

DAX kuukausikuvaaja

DAX viikkokuvaajassa, indeksi on myös murtunut alaspäin nousukanavasta ja tämän vuoden tärkeä tukitaso 11800/12000 antoi viime viikolla periksi. 11400/11500 on tukitaso mutta on kauan aikaa siitä kun tätä tasoa viimeksi testattiin joten ko. alue ei ole mitenkään vahva tukialue, ainakaan vielä. DAX on nyt laskenut 3 viikkoa peräkkäin joten jos tämän vuoden kuvio toistuu, tulevalla viikolla nähdään pomppua ylöspäin. Viikkokuvaajassa on myös entistä selkeämmin muodostumassa uutta laskukanavaa ja vaikka DAX on tällä hetkellä uuden laskukanavan pohjassa, on täysin mahdollista että DAX laskee tulevalla viikollakin -4%. Toisin sanoen, pomppua odotettavissa mutta varovaisuutta long puolella. On suositeltavaa käyttää pieniä positioita toistaiseksi !

DAX viikkokuvaaja

 

DAX päiväkuvaaja, tässäkin nähdään erittäin matala RSI ja aikaisemmin tänä vuonna DAX on tehnyt pomppua ylöspäin ko. RSI-tasolta. Ensimmäinen merkittävämpi vastustaso on 11800/12000.

DAX päiväkuvaaja

DAX 4h kuvaaja, indeksi liikkuu laskukanavassa. RSI on tässäkin matala. Fibonacci tasot oikeassa reunassa muodostavat vastustasoja mikäli pomppuja ylöspäin tulee alkuviikosta.

DAX 4h kuvaaja

 

Historiallisesti tuleva viikko on ollut enimmäkseen bullish mutta niin oli myös viikko 42 historiallisesti. Huom. että syksyisin on nähty isoja laskuviikkoja; -23% , -13% , -10%. Eli viime viikon noin -4% lasku ei ollut lähelläkään rumia lukemia.

 

 

Alla vielä tulevan viikon mediaani hintakehitys per viikkopäivä. Keskiviikko on ollut heikoin päivä ja isoin volatiliteetti on ollut loppuviikosta.

 

DAX ns. “market breadth” on heikko, suurin osa osakkeista on alle 20 päivän liukuvan keskiarvonsa. Alkusyksystä sekä heinäkuussa nähtiin hienoja liikkeitä ylöspäin vastaavista tilanteista, kun melkein kaikki osakkeet olivat alle ko DMA20 tason.

DAX McClellan oskillaattori on alle -100. Tämä on uusi ennätys tälle vuodelle ja huomatkaa myös, että oskillaattori kääntyi varovaisesti nousuun viime perjantaina.

 

 

 

Markkinakatsaukset yhteistyössä Vontobelin kanssa. Käy kauppaa Vontobelin tuotteilla täällä: https://certificates.vontobel.com

 

 

 

Start typing and press Enter to search