DAX MARKKINAKATSAUS – VIIKKO 17

Alla lyhyt tekninen kooste tämän hetken markkinatilanteesta. Intrapäivityksiä voitte seurata Twitteristä https://twitter.com/traders_fi  Tämä markkinakatsaus on tehty yhteistyössä Vontobelin kanssa. 

DAX nousi viime viikolla 0,79% ja vuoden alusta DAX on laskenut -2,92% . Huhtikuun nousu on ollut voimakas, indeksi on tällä hetkellä kuukausitasolla +5,50% joka on reilusti yli kuukauden keskiarvo vuodesta 1998 mitattuna. Yhden kuukauden keskimääräinen hintakehitys on noin 2%, tarkempaa tilastoa löytyy seuraavasta linkistä: http://traders.fi/dax-seasonality/

Pitkällä aikavälillä DAX on edelleen nousukanavassa mutta negatiivinen momentum divergenssi RSI:llä mitattuna antaa edelleen varoituksen merkkejä; alkuvuoden korjausliike saattaa olla ainoastaan alkusoittoa ja on mahdollista että lähitulevaisuudessa näemme seuraavan myyntiaallon. Tilastollisesti toukokuu on ollut hyvin positiivinen kuukausi, paljolti johtuen siitä että yritysten osavuosikatsaukset ovat yllättäneet useammin positiivisesti kuin negatiivisesti.

Kuukausikuvaajassa negatiivinen RSI momentum divergenssi joka on bearish (riski korjaukseen alaspäin). Ensimmäinen tärkeä tukialue on 11800 ja seuraava 10000

 

Viikkokuvaajasta löytyy toinen nousukanava joka alkaa vuoden 2016 pohjista ja DAX on edelleen tuon nousukanavan sisällä. Mikäli DAX nousee tasolle 12700 ja konsolidoi ko. tasolla 3-4 viikkoa, price pattern alkaa muistuttamaan head and shoulders –kuviota joka on siis bearish ja sen todennäköinen taso olisi noin 10500 (vihrea alue ao. kuvassa). 11800 tukialue korostuu viikkokuvaajassa, sitä on nyt testattu sekä maaliskuussa että huhtikuussa. Ensimmäinen vastustaso on 12650/12700.

DAX viikkokuvaaja.

Neljän tunnin kuvaajassa nähdään että viime loppuviikko oli hieman laskupanotteinen mutta lasku oli maltillinen eikä volatiliteetti ollut iso (torstaina ja perjantaina päivän hintarange oli alle 1% joka on pieni viimeisen 35 päivän aikajaksolla mitattuna, range statistiikkaa löydät täältä: http://traders.fi/dax-range-stats/). Todennäköisyys on kohtuullisen suuri sille, että taso 12400 testataan alkuviikosta. 12400 pistettä on myös tärkeä tukialue ja mikäli ko. alue antaa periksi, katseet voi siirtää tasolle 12000/11900. Mikäli nousu jatkuu, ensimmäinen vastustaso on 12600/12650. DAX:in lyhyempi trendi on edelleen ylöspäin ja long positioita kannattaa mielestämme suosia niin kauan kun DAX on yli 12400.

DAX:n neljän tunnin kuvaaja

DAX-indeksin osakkeista 19 oli viime viikolla nousussa ja 11 laskussa. Kuukausitasolla vastaavasti 22 osaketta on nousussa ja 8 laskussa. Alla yhteenveto teknisistä indikaattoreista:

  • Lyhyt aikajänne (alkuviikko) on epävarma koska 10 osaketta antaa vahva myy ja 10 vahva osta -signaalia. Tämä vahvistaa sitä, että indeksi konsolidoi
  • Keskipitkä aikajänne (1 – 2 viikkoa) on positiivisempi, yli 15 osaketta DAX indeksissä antaa vahvan osta -signaalin kun ainoastaan 5 on vahva myy.
  • Pitkällä jänteellä (useampi kuukausi) tilanne on epäselvä.

Enemmän statistiikkaa löydät täältä: http://traders.fi/dax-stats/

 

 

 

 

 

Markkinakatsaukset yhteistyössä Vontobelin kanssa. Käy kauppaa Vontobelin tuotteilla täällä: https://certificates.vontobel.com

 

 

 

Start typing and press Enter to search